Marcipánová hmota
KRÁSNĚ TVÁRNÁ MARCIPÁNOVÁ HMOTA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 krabice sušeného polotučné mléka Laktino, 1 plechovka SALKA, 1/2 dcl vody, 1 lžička mandlového aroma (já dala hořkou příchuť), potravinářské barvy (já měla jen sypké, gelové by byly asi lepší), Solamyl
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misky prosyjeme sušené méko, přidáme Salko, vodou jsem propláchla plechovku od Salka, přidáme mandlové aroma a hmotu zpracujeme. Pokud by se vám hmota lepila na ruce, zkuste si je natřít olejem. pokud je hmota řídká, přidejte suš. mléko, nebo podsypte moučkovým (prosátým) cukrem. Je - li tuhá namočte si ruce vodou a zapracujte, nebo postupně přidávejte po troškách vodu, až do požadované konzistence. Hmotu jsem si připravila den předem a před zpracováním jsem ji nahřála asi 20 sekund v mikrovlnce. Vyválela jsem placku (podsypala jsem si Solamylem), kterou jsem přenesla na dortík pomocí válečku. Aby mi držely ozdůbky, podmázla jsem je štětečkem namočeným ve vodě a chvilku přidržela.
Fantazii se meze nekladou :o))
Hmota vydrží dobře zabalená v lednici podle doby spotřeby sušeného mléka