Mrkvový salát a okurkový salát
Pikantní okurkový salát
Ingredience:
1 okurka hadovka, 1 lžička mletého kminu, 3 lžíce cukru, 3 lžíce octa, 3 lžíce olivového oleje, asi 1/2 lžičky soli (dle chuti)
Postup přípravy: Oloupanou okurku nakrájíme na trojitá co nejjemnějí kolečka: dva řezy nedokrojíme do konce a třetím řezem dílek oddělíme. Tyto trojitá kolečka dáme do mísy, osolíme opatrně promícháme a necháme chvíli odležet, aby pustila vodu. Vodu vylejeme a na okurku přidáme mletý kmín, cukr, ocet a olej. Vše opět opatrně promícháme a dáme do lednice odležet. Kolečka se můžou podávat jako obloha i jako salát.
Mrkvový salát s jablky a kokosem
Ingredience
400 g čerstvé mrkve, 2 jablka, 2 lžíce strouhaného kokosu, 4 lžíce citrónové šťávy, cukr a sůl dle chuti
Postup
Jablka a mrkev jemně nastrouháme,smícháme s citrónovou šťávou, cukrem a solí, posypeme kokosem a necháme asi hodinu zaležet v chladu.